Kuva: Shutterstock

Rokotteita voi nyt saada yhä useammista apteekeista - tarjontaa laajennettu useilla pisteillä

16.10.2024 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Apteekeissa on tarjolla useita eri tavanomaisia rokotteita.

Rokotteita voi nyt saada yhä useammista eri apteekeista. Viimeisimpänä Yliopiston apteekki tiedotti tarjoavansa rokotteita pian useista toimipisteissään, Helsingin keskustassa, Lahdessa, Tampereella ja Savonlinnassa.

Apteekeissa tulevat olemaan otettavissa monet yleiset rokotteet esimerkiksi influenssaa, koronavirusta, jäykkäkouristusta, hepatiittia ja pneumokokkia vastaan. Yliopiston apteekeissa rokotusmahdollisuus aukeaa lokakuun aikana. 

Yliopiston apteekeissa rokottamisesta vastaa Rokotepiste, jonka palveluja on tarjolla Yliopiston apteekkien lisäksi monissa muissakin pisteissä.

Omilla sivuillaan Rokotepiste kertoo lisänneensä tarjontaansa useisiin eri apteekkeihin tämän syksyn aikana. Uusimpiin lisäyksiin kuuluvat muun muassa Oulunsalon apteekki, Apeekki Kivihaka, Jumbon apteekki sekä Myyrmannin apteekki. Rokotepiste tavoittelee myös tarjonnan laajentamista jatkossakin uusiin apteekkeihin, joista rokotteen saaminen ei vielä tällä hetkellä ole mahdollista.

Rokotepiste on myös vastannut siitä, että apteekeissa työskentelevät farmaseutit ovat saaneet asianmukaisen koulutuksen rokottamiseen ja voivat siten nyt jakaa rokotteita muun työnsä ohessa.

Lue myös: Monia lääkkeitä saattaa voida pian ostaa myös apteekkien ulkopuolelta - ministeriöltä varovainen kannatus

Lue myös: HUS alkaa tarjota vasta-ainetta virukselle, joka vie monia vauvoja sairaalahoitoon

Lue myös: Mahdollisuus woltata lääkkeitä laajenee yhä suurempaan osaan Suomea

Lue myös: Ruandassa aloitetaan rokotekokeilut pelättyä Marburg-virusta vastaan

Lähde: Yliopiston apteekki, Rokotepiste

Kilpailut

Uusimmat