Mitkä ihmeen hyvät rasvat? Viisi ruoka-ainetta joiden rasvat pitävät sinut terveenä
Hyviä rasvoja syömällä keho ja mieli voivat hyvin. Tässä viisi ruoka-ainetta, joita syömällä elimistösi, hormonitasapainosi ja ihosi pysyvät kunnossa.
Avokado
Avokado sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvoja. Hedelmän rasvoista peräti 85 prosenttia ovat hyviä rasvoja. Tyydyttymättömät rasvat auttavat pitämään muistin virkeänä ja estävät sydänsairauksia. Lisäksi avokadossa on paljon antioksidantteja ja betakaroteenia.
Jotta rasvojen suositeltu päiväannos ei ylittyisi, on suositeltavaa syödä vain puolikas avokado päivässä.
Kookosöljy
Kiistelty kookosöljy on ollut suurennuslasin alla useasti. Tuoreimmat tutkimukset kuitenkin osoittavat, että neitsytkookosöljyllä on runsaasti hyviä ominaisuuksia. Se muun muassa nostaa HDL-kolesterolia, eli niin sanottua hyvää kolesterolia.
Kookosöljylle löytyy runsaasti muitakin käyttötapoja. Lue lisää täältä.
Saksanpähkinä
Saksanpähkinät sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka estävät tulehduksia. Lisäksi ne alentavat LDL-kolesterolia, eli pahaa kolesterolia. Pähkinät sisältävät myös runsaasti kuitua, proteiinia, E-vitamiinia, B2-vitamiinia, magnesiumia, sinkkiä, kaliumia ja seleeniä.
Lohi
Myös lohessa on runsaasti omega-3-rasvahappoja. Syö kalaa 1-2 kertaa viikossa ja elimistösi terveydentila kohenee huomattavasti.
Oliiviöljy
Tee salaattikastikkeesi itse oliiviöljystä, sillä se sisältää E-vitamiinia, klorofyllia ja magnesiumia. Öljyn tyydyttymättömät rasvat voivat auttaa alentamaan huonoa kolesterolia ja vähentää sydänsairauksien riskiä.
Voit tehdä itse oman margariinisi, joka on markettien valmistuotteita parempi vaihtoehto. Reseptin löydät täältä.
Lähde: Fitsugar