Kuva: AOP

Billy Porter kritisoi Harry Stylesin valintaa Voguen historialliseen kanteen - "Ei häntä kiinnosta"

18.10.2021 15:15 - Iiro Myllymäki

Mekkotyyleistään tunnettu Billy Porter ei pidä Harry Stylesia uskottavana valintana sukupuolineutraalin muodin sanansaattajaksi.

Muun muassa Pose-sarjasta tunnettu näyttelijä Billy Porter, 52, on kertonut mielipiteensä laulaja Harry Stylesin, 27, kohutusta Vogue-kansikuvasta, jossa Styles poseerasi mekossa. Kyseinen kuva oli historiallinen, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Yhdysvaltojen Voguen kannessa nähtiin mies poseeraamassa yksin.

Sukupuolineutraaliin muotiin kannustanut Styles-kansi herätti paljon reaktioita puolesta ja vastaan. Porterin mielestä oli Voguelta kyseenalainen valinta ottaa nimenomaan Styles kansikuvaan. Porter on jo pidemmän aikaa edustanut punaisen maton tilaisuuksissa mekoissa ja näyttänyt esimerkkiä siitä, että miehetkin voivat pukeutua vaatteisiin, joita on totuttu näkemään vain naisten päällä.

- Minä muutin koko tämän homman. Ja tämä ei ole vain egon puhetta, vaan faktaa. Olin ensimmäinen, joka teki niin, ja nyt kaikki tekevät sitä, Porter kertoo Sunday Timesin haastattelussa.

Billy Porter leikittelee pukeutumisessaan feminiinisyydellä ja maskuliinisuudella. (kuva: AOP)

- Uskon, että muotiteollisuus on hyväksynyt minut, koska heidän oli pakko. En ole oikein vakuuttunut. Muutin koko keskustelun sukupuolineutraalista muodista, ja silti Vogue pistää Harry Stylesin, valkoihoisen heteromiehen, mekossa kanteensa ensimmäistä kertaa, Porter jatkaa.

Stylesin biseksuaalisuudesta on liikkunut huhuja, mutta mies ei ole ottanut suoraan kantaa seksuaalisuuteensa.

Billy Porter tähdentää, että ei kritisoi Stylesia itseään. Hänen mielestään Stylesia ei kuitenkaan tulisi nostaa sukupuolineutraalin pukeutumisen sanansaattajaksi.

- En ole Harry Stylesia vastaan, mutta hänkö todella on se, joka edustaa tätä uutta keskustelua? Ei häntä kiinnosta. Hän vain tekee niin, koska niin kuuluu nyt tehdä. Minulle tämä on politiikkaa. Tämä on koko elämäni. Minun piti taistella koko elämäni, jotta pystyisin menemään mekossa Oscar-gaalaan eikä minua ammuttaisi. Stylesin pitää vain olla valkoinen ja hetero, Porter sanoo.

Billy Porter on tuonut esiin sukupuolineutraalisuutta myös tuoreessa Cinderella-elokuvassa, missä mies näyttelee hyvän haltiakummin roolia. Pääset lukemaan aiheesta lisää tästä artikkelista.

Lue myös: Tuure Boelius, Harry Styles, Post Malone: Julkkismiesten hametyylit kertovat muodin tulevaisuudesta

Lue myös: Grammy-gaala synnytti joukon meemejä - Billy Porterin asusta nousi viraalivitsinaihe

Lähteet: Metro, The Guardian

Kilpailut

Uusimmat