Kuva: MTV

Yhtä poliisin taitoa Kari Hietalahti ei ole oppinut: 'Jos oikein tarkkaan seuraa, niin huomaa'

13.09.2024 10:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Hietalahti on näytellyt ylikonstaapeli Arto Mäkelää Roba-sarjassa sen alusta lähtien.

Suomen pitkäaikaisin ja palkituin poliisisarja Roba jatkuu jälleen uusin jaksoin MTV:llä. Sarjan kuudennen tuotantokauden teema on poliisin suhde kansalaistottelemattomuuteen. 

Kari Hietalahti, 60, on nähty sarjan alusta asti ylikonstaapeli Arto Mäkelän roolissa. Hahmo on vanhan liiton poliisi, joka pyörii jatkuvasti harmaalla alueella.   

- Toivon aina käsikirjoittajilta, että Arton hahmo pysyisi sellaisena, Hietalahti sanoo.  

Roba on tärkeä osa MTV:n ohjelmiston kivijalkaa ja se on kerännyt kaudesta toiseen lukuisia katsojia television ääreen. Mutta jaksaako vaikuttavan uran tehnyt Hietalahti enää katsoa omia töitään telkkarista?  

- Olen katsonut kaikki Roban tuotantokaudet. En kaikkia omia juttuja katso, mutta tämän olen katsonut, hän sanoo.  

Enemmän hän kiinnittää kuitenkin huomiota kohtausten kulkuun kuin varsinaisesti omaan suoritukseensa.  

- Kyllähän niitä kannattaa katsoa välillä – katsoa ylipäätään, että miltä se näyttää. Enemmän katson sitä, toimiiko kohtaus ja meneekö se oikein. Se on mielestäni se mihin pitää pyrkiä, että kohtaus rullaa ja näyttää oikealta. 

Riku Nieminen näyttelee sarjassa Pekka Myllymiestä. Hietalahden ja Niemisen hahmot toimivat parina kenttätehtävissä. (kuva: MTV)

Sarjassa poliisit joutuvat toinen toistaan kiperämpiin tilanteisiin, eikä voimankäytöltäkään aina voida välttyä. Näyttelijät saivatkin sarjan alkaessa koulutusta poliisin työhön: heille opetettiin esimerkiksi aseen käyttöä, sekä miten poliisit lähestyvät eri tilanteissa asiakkaita.  

On kuitenkin yksi asia, joka ei Hietalahdelta luonnistu vieläkään - ainakaan kovin hellästi.  

- Käsiraudoitus, näyttelijä toteaa. 

- Sen takia Riku Nieminen raudoittaa meillä aina. Sitä en osaa. Tai osaan tehdä sen, mutta kun kuvataan, niin se pitää tehdä sutjakkaasti. Jos jollekin rosvolle laitetaan raudat ja se vaikka rimpuilee, niin eipä siinä paljoa katsota sattuuko sitä. Mutta kun siinä on vastanäyttelijä, joka esittää sitä roistoa, niin sitä kyllä sattuu, Hietalahti naurahtaa. 

 - Jos oikein tarkkaan seuraa näitä Roban kausia, niin huomaa, että mä aika harvoin raudoitan. Vaikka käsikirjoituksessa lukisi, että Arto heittää käsiraudat, niin ei kyllä heitä.  

Leena Pöysti on näytellyt sarjassa myös alusta asti. Alex Anton hyppäsi sarjaan mukaan viidennellä kaudella. (kuva: Nelonen)

Lue myös: Riku Nieminen muistelee uransa alkua Robassa: 'Jos mokasin repliikin, saatoin nuorempana mennä huonoksi siitä'

Lue myös: Behm tekee uuden aluevaltauksen: näyttelee pääosan uudessa kotimaisessa elokuvassa

Lue myös: Erikoisjoukot läpäissyt Elina Gustafsson paljastaa leirin pahimman tehtävän: "Se oli epämiellyttävä"

Kilpailut

Uusimmat