Kuva: YouTube

Kohutun Trump-elokuvan traileri julkaistiin - katso mitä on luvassa

11.09.2024 08:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 11. lokakuuta.

Parhaillaan Yhdysvaltain presidenttikisassa mukana olevasta Donald Trumpista, 78, tehty elokuva The Apprentice saa Suomen ensi-iltansa 11. lokakuuta.

Elokuva sijoittuu 1970- ja 80-lukujen New Yorkiin ja Trumpin liikemiesuran alkuvaiheisiin. Siinä käydään läpi se, kuinka Trump nousi rikkauksiin pahamaineisen asianajaja Roy Cohnin avustuksella. Pääosaa elokuvassa esittää Sebastian Stan. Elokuvan ohjaajana toimii Ali Abbasi.

The Apprentice näytettiin yleisölle ensimmäisen kerran Cannesin elokuvajuhlilla. Kyseessä ei ole mikään siloteltu tarina. Elokuva sisältää muun muassa kohtauksen, jossa Trump raiskaa entisen vaimonsa., Ivanan. Vuonna 2022 kuollut Ivana syytti Trumpia raiskauksesta 1990-luvulla. Hän kuitenkin pehmensi lausuntoaan myöhemmin.

- Tarina on täysin turha. Donald ja minä olemme parhaita ystäviä. Olemme yhdessä kasvattaneet kolme ihanaa lasta, Ivana kertoi vuonna 2015. 

Elokuva julkaistaan myös Yhdysvalloissa ennen vaaleja, jotka pidetään 5. marraskuuta. Trumpin tiimi on vastustanut kiivaasti elokuvan julkaisua. Abbasi sen sijaan on kertonut julkisuudessa, ettei kyse ole poliittisesta hyökkäyksestä. Hänen mukaansa elokuvassa tarkastellaan enemmänkin peilin tavoin koko Yhdysvaltoja.

- Tämä ei ole poliittinen elokuva. Tämä on eräänlainen peili. Peili, joka tekee sen mitä peilit tekevät, eli näyttää kuvan yhteisöstä.

Trailerin pääset katsomaan alta.

Lue myös: Taylor Swift otti kantaa tuleviin presidentinvaaleihin: "Olen tehnyt päätökseni"

Lähteet: Nordisk Film, Deadline, Variety

Kilpailut

Uusimmat