Kuva: © FremantleMedia Finland Oy / FremantleMedia Finland Oy / Yle

Ylen rakastettu hittisarja saa jatkoa - tässä ovat ohjelman uudet päähenkilöt

30.09.2024 11:17 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Uusi kausi ilmestyy Yle Areenaan lokakuussa.

Ylen hittisarja Kirjolla saa jatkoa. Sarjan toinen tuotantokausi alkaa Yle TV2 -kanavalla ja Yle Areenassa 28. lokakuuta.

Realitysarjassa seurataan autismin kirjolla olevien ihmisten elämää. Ohjelma palkittiin tammikuussa Kultainen Venla - gaalassa yleisöäänestyksellä vuoden ohjelmaksi. Ohjelma palkittiin samaisessa gaalassa myös vuoden seurantarealityna.

Toisella kaudella nähdään kolme uutta päähenkilöä: VilhelmiinaMico ja Leena. Ensimmäiseltä tuotantokaudelta tuttu Topi Borg jatkaa myös ohjelmassa. 

Tässä ovat uudet Kirjolla-ohjelman päähenkilöt:

Vilhelmiina, 18, Tampere

(kuva: © Mojo Erämetsä / FremantleMedia Finland Oy / Yle)

Vilhelmiina on saanut autismin diagnoosin tultuaan täysi-ikäiseksi, Ylen tiedotteessa kerrotaan. Hän valmistautuu yo-kirjoituksiin ja haaveilee ammatista, jossa voisi vaikuttaa yhteiskunnallisesti. Aktiivista opiskelijaelämää viettävä Vilhelmiina on muuttanut lukion vuoksi asumaan yksin Tampereelle. 

Mico, 25, Turku

(kuva: © Mojo Erämetsä / FremantleMedia Finland Oy / Yle)

Aikuisena diagnoosin saanut Mico on luonut itse oman tukiverkkonsa ja haaveilee kommuuniasumisesta tiiviin kaveriporukan kanssa.

Mico opiskelee erityisjärjestelyillä kahdessa eri korkeakoulussa omien erityismielenkiinnonkohteidensa parissa. Hän opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa tekstiili-insinööriksi ja Lapin yliopistolla vaatesuunnitelijaksi. Transprosessissa oleva Mico elää parisuhteessa kihlattunsa Akin kanssa. 

Leena, 41, Helsinki

(kuva: © FremantleMedia Finland Oy / FremantleMedia Finland Oy / Yle)

41-vuotias Leena on saanut autisminkirjon diagnoosin vasta äidiksi tulemisen jälkeen. Brasilialaisen jujutsun mestaruuksia voittanut Leena on poikkeuksellisen lahjakas myös taiteissa, ja hän hankkiikin elantonsa taiteilijana ja tatuointiartistina. Leena elää parisuhteessa, mutta haluaa ravistella tyypillisen parisuhteen normeja. 

Topi, 30, Tampere

(kuva: © Mojo Erämetsä / FremantleMedia Finland Oy / Yle)

Viime kaudelta tuttu Topi on saanut vakituisen työpaikan ja arjen tavallinen tahti on saanut lisäväriä uusista ystävyyksistä. Topi pohtii myös mahdollista ikäkriisiä, sillä 30-vuotissyntymäpäivä lähestyy, ja suuntaa ulkomaanreissulle siskonsa Soinnun kanssa merkkivuoden kunniaksi. 

Lue myös: Yhtä poliisin taitoa Kari Hietalahti ei ole oppinut: 'Jos oikein tarkkaan seuraa, niin huomaa'

Lue myös: Kuinka hyvin tunnet suomalaiset rikossarjat? Testaa tietotaitosi kiperässä visassa

Lue myös: Harry Potter -elokuvista tuttu Maggie Smith on kuollut

Kilpailut

Uusimmat