Kuva: AOP

Uusi Jokeri-elokuva tekee mahdollisesti suuren taloudellisen tappion - lipputuloista ristiriitaista tietoa

16.10.2024 20:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Varietyn mukaan elokuva ei ole menestynyt edeltäjänsä tapaan.

Joker-elokuvan jatko-osa Joker: Folie à Deux ei ole Variety-lehden mukaan houkutellut ihmisiä elokuvateattereihin.

Varietyn lähteiden mukaan elokuva on tekemässä suuren taloudellisen tappion, sillä elokuva on lehden mukaan tuottanut tällä hetkellä vasta 51,5 miljoonaa dollaria Yhdysvalloissa ja 165 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Joker: Folie à Deux -elokuva sai ensi-iltansa kaksi viikkoa sitten. Sen sijaan vuonna 2019 ilmestynyt Joker-elokuva keräsi pelkästään ensimmäisen kolmen päivän aikana lipputuloja huimat 96,2 miljoonaa dollaria Yhdysvalloissa ja 248,4 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. 

Varietyn mukaan elokuvan tuottaminen maksoi 200 miljoonaa dollaria ja 100 miljoonaa dollaria kului elokuvan markkinointiin ja levitykseen. Varietyn mukaan elokuvan pitäisi tuottaa vähintään 450 miljoonaa dollaria, päästäkseen voitolle. Warner Brosin lähteiden mukaan elokuva pääsisi voitolle 375 miljoonalla dollarilla.

Variety nostaa artikkelissaan kuitenkin esiin, että Warner Brosin tiedottajan mukaan kaikkien anonyymien "sisäpiiriläisten" ehdottamat arviot elokuvan lipputuloista ovat virheellisiä. Jää siis nähtäväksi, kuinka suuriin lipputuloihin elokuva tulee lopulta yltämään. 

Joaquin Phoenixin ja Lady Gagan tähdittämä Jokerin jatko-osa ei ole vakuuttanut kaikkia katsojia, ja se on näkynyt myös arvosteluissa. Toisin kuin edeltäjänsä, Joker: Folie à Deux on musikaalielokuva, eikä se ole ollut kaikkien mieleen. Sen sijaan ensimmäinen Joker-elokuva oli valtava menestys maailmanlaajuisesti. Pääosan esittäjä Joaquin Phoenix voitti Jokerin roolistaan parhaan miespääosan Oscar-palkinnon.

Elokuvaa tähdittävät Joaquin Phoenix ja Lady Gaga. (kuva: AOP)

Lue myös: Yllätyspäätös: Ylen suosikkiohjelma loppuu

Lue myös: Kari Hietalahtea luultiin kesken kuvauspäivän oikeaksi poliisiksi: 'Hän lähti tekemään työtä käskettyä'

Lue myös: Netflixin supersuosioon noussut sarja saa jatkoa

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat