Tuhkapilvi vaikuttaa mestariravintolan ruokalistaan
- On jo jouduttu mukauttamaan listoja sen takia, että meihin on vaikuttanut tämä lentokielto. Meille osa raaka-aineista tulee lentokuljetuksina, Välimäki kertoo Voicelle.
Ravintolaan tulee eniten raaka-aineita lentoteitse Ruotsista, missä on paljon samanlaisia raaka-aineita kuin Suomessa. Talvella joudutaan käyttämään tuontitavaraa lähestulkoon kokonaan ja kesän tullessa tavaraa saa enemmän Suomesta.
Elintarvikelakko ei Välimäen mukaan vielä ole ehtinyt vaikuttaa, mutta jatkuessaan se varmasti näkyy koko alalla. Mies tuskailee, että ravintola-ala on ollut koeteltava lähiaikoina.
- Ensin oli ahtaajien lakko ja muita vastoinkäymisiä. Tietysti työtaistelut ovat ihan normaaliosa tätä nyky-yhteiskuntaa. Tuntuu vaan, että olisi kiva kun ihmiset pääsisivät sopuun. Ja lentokoneetkin alkaisi lentää, Välimäki huokaa.