Totuus monen lempikarkkien takaa oksettaa - tiesitkö jo, mistä ne saavat alkunsa?
Karkkia syödessään ei välttämättä aina tule ajatelleeksi sitä, mistä ne on valmistettu. Nyt Pop Sugar -sivusto uutisoi, että monien lempikarkit saavat alkunsa jopa monia oksettavasta ainesosasta. Kyseessä on nimittäin gelatiini, jota käytetään useiden makeisten valmistuksessa.
Gelatiini ei maistu eikä tuoksu miltään, mutta se tehdään yleensä sian nahasta tai sian tai naudan luista, suolista ja jänteistä pitkään keittämällä. Gelatiini on siis periaatteessa eläinten jäämälihaa, mitä lihatehtailta jää yli.
Gelatiinia käytetään muun muassa viinikumeissa, hyytelöissä, joissain vitamiineissa ja lääkkeissä, vaahtokarkeissa, juustoissa, jogurteissa, keitoissa, salaattikastikkeissa, hilloissa ja muissa elintarvikkeissa.
Eli jos haluat välttää gelatiinin syömistä, kannattaa katsoa tuoteseloste ennen herkuttelua.
Lähde: Pop Sugar
Lue myös: Totuus vihreästä nallekarkista paljastettiin - herkku saakin makunsa yllättävästä marjasta