Kuva: Shutterstock

Söpöysvaroitus! Berliinin eläintarhaan syntyi pandakaksoset

23.08.2024 20:15 - Nina Turunen / niina.turunen@bauermedia.fi

Jokainen syntynyt poikanen on tärkeä uhanalaisen lajin kannalta.

Berliinin eläintarhassa juhlitaan pandakaksosten syntymää. Naaraspanda Meng Meng synnytti 22. elokuuta Berliinin eläintarhan pandapuutarhassa kaksi uhanalaiseksi luokitellun isopandan pentua. 

Eläintarhasta kerrotaan, että molemmat pennut voivat hyvin. Meng Meng sekä kokenut pandatiimi hoitavat pandoja kellon ympäri.

- Olen helpottunut, että pennut syntyivät terveinä. Pienokaiset tekevät eloisan vaikutuksen, ja äiti Meng Meng pitää hyvää huolta jälkikasvustaan, kertoo iloinen eläinlääkäri ja eläintarhan  johtaja, tohtori Andreas Knieriem.

Pennut painavat 169 ja 136 grammaa sekä ovat noin 14 senttimetriä pitkiä. Kuten muutkin karhueläimet, pandat syntyvät kuuroina, sokeina ja lähes kaljuina. Vaaleanpunaisille pennuille kehittyvät vasta myöhemmin pandoille ominaiset mustavalkoiset merkit. Pentujen sukupuolia ei ole vielä varmuudella saatu määriteltyä.

Voit katsoa kuvan poikasista alta. Jos kuva ei näy, näet sen tästä.

Pandan poikaset syntyivät 149 päivää sen jälkeen, kun emon ultraäänitutkimuksessa havaittiin kaksi eri sydämenlyöntiä.

Luonnossa elää alle 2000 aikuista jättiläispandaa, joista valtaosa elää bambumetsäalueella Kiinassa Shaanxin, Gansun ja Sichuanin maakunnissa. Jättiläispandojen määrä on saatu nousuun vuosikymmenien suojelutyön ansiosta ja jokainen syntynyt pentu on tärkeä uhanalaisen lajin kannalta. 

Lue myös: Korkeasaareen on tänä kesänä syntynyt useille harvinaisille lajeille poikasia

Lue myös: Kardemummavuorilla kuoriutui 60 uhanalaista matelijaa - munia suojeltiin ympäri vuorokauden

Lähde: Berlin Zoo, WWF

Kilpailut

Uusimmat