Kuva: Shutterstock

Näissä maissa elämänlaatu on tutkimuksen mukaan parasta - Suomi ei pidäkään kärkipaikkaa

27.09.2024 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Maita pisteyttiin eri kriteereillä.

Yhdysvaltalaismedia U.S. News & World Report julkaisi jälleen vuosittaisen tutkimuksensa siitä, mitkä maat koetaan elämänlaadultaan parhaiksi.

Pohjoismaat olivat kärjessä vahvasti edustettuina. Ykkössijalle kipusi Tanska, ja heti perässä toisena seurasi Ruotsi. Monesti maailman onnellisimmaksi maaksi valittu Suomi ei kuitenkaan naapureidensa tapaan yltänyt aivan kärkikahinoihin, mutta sijoittui kuitenkin parhaan 10 joukkoon sijalle 6. Väliin jäivät kolmannella sijalla Sveitsi, neljännellä Norja ja viidennellä Kanada. Muut kymmenen parhaan joukkoon päässeet olivat Saksa, Alankomaat, Australia ja Uusi-Seelanti. 

Sen sijaan muista Euroopan maista esimerkiksi Liettua, Latvia ja Viro sijoittuivat vasta sijoille 48, 51 ja 52. Lisäksi kauas naapureistaan jäi viides pohjoismaa Islanti, joka sijoittui sijalle 19. 

Maat pisteyttiin monien eri kriteerien mukaan. Tuloksiin vaikuttivat muun muassa maan edullisuus, työmarkkinat, maan talous ja poliittinen vakaus, turvallisuus ja terveydenhuolto. 

Tutkimus toteutetaan yhteistyönä markkinointi- ja viestintäpalveluyhtiö WPP:n ja Pennsylvanian yliopiston kanssa, ja kyselytutkimuksiin on osallistunut lähes 17 000 ihmistä. Tällä kertaa listauksessa otettiin huomioon 89 eri maata.

Lue myös: Halpalentoyhtiö toi markkinoille kausilipun, jolla voi lentää rajattomasti - yhtiö liikennöi Suomeenkin

Lue myös: Iso-Britannia vaatii jatkossa enemmän maahantulodokumentteja myös suomalaisturisteilta

Lähteet: U.S News, CNBC

Kilpailut

Uusimmat