Kuva: Shutterstock

Arvaatko missä päin Suomea kotona vietetään aikaa eniten, entä vähiten? Tutkimus selvitti

08.10.2024 21:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Suomalaiset todellakin ovat melkoisia kotihiiriä.

Asuntosäätiön Kotionnellisuus-tutkimus paljastaa, että suomalaiset todellakin ovat kotihiiriä. Tiedotteen mukaan suomalaiset viettävät arkisin keskimäärin 16 tuntia vuorokaudesta kotona. Viikonloppuna kotona vietetty aika kasvaa keskimäärin 18 tuntiin. 

- Tutkimuksemme kertoo, että koti on heti terveyden jälkeen suomalaisten tärkein onnellisuuden lähde. Koti on meille paikka, jossa voimme olla juuri sellaisia kuin olemme. Tästä viestii myös kotona vietetyn ajan runsaus. Kotona todella viihdytään ja siellä vietetään aikaa itselle mieluisten asioiden parissa, Asuntosäätiön viestintäjohtaja Johanna Otranen kertoo. 

Sukupuolten välillä on eroja. Naiset nimitäin kertoivat viihtyvänsä kotona huomattavasti enemmän kuin miehet. Myös ikä vaikuttaa. Nuorista alle neljännes kertoo olevansa kotikeskeisiä, kun taas 55–69-vuotiaista 38 prosenttia identifioituu vahvasti koti-ihmiseksi.   

Suurin osa suomalaisista viettää aikaa kotona esimerkiksi televisiota tai suoratoistopalveluita katsellen. Seuraavaksi eniten aikaa vietetään puolison kanssa tai netissä ja sosiaalisessa mediassa. 

Erityisen hyvin kotona viihtyvät pohjoispohjanmaalaiset, kainuulaiset ja lappilaiset. Eniten kotona ollaan Satakunnassa, missä kotona oleilun keskimääräinen tuntimäärä oli korkein.

Eniten kotoa ollaan arkisin poissa Pohjanmaalla, jossa kotona vietetty aika on koko Suomen matalin, 14 tuntia vuorokaudessa. 

Kilpailut

Uusimmat