Kuva: Shutterstock

Saitko poliisilta tällaisen sähköpostin? Siihen tulee vastata

15.10.2024 13:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Poliisi on lähestynyt satoja asianomistajia keskeneräiseen talousrikostutkintaan liittyen.

Poliisi kertoo tiedotteessa lähestyneensä sähköpostitse satoja asianomistajia keskeneräiseen talousrikostutkintaan liittyen. 

Asianomistajia eli rikoksen uhreja on useita satoja eri puolella Suomea. Rikoksen selvittämiseksi poliisi on lähestynyt kaikkia sähköpostilla syyskuun lopussa. 

– Sähköpostiviestissä pyydetään ilmoittamaan poliisille asiaa koskevat tiedot sekä rangaistus- ja korvausvaatimukset asiassa. Mikäli olet saanut Lounais-Suomen poliisilta sähköpostia, pyydämme vastaamaan siihen mahdollisimman pian ja mahdollisimman tarkasti, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Riikka Laaksonen tiedotteessa.

Sähköpostit on lähetetty poliisi.fi-päättyvästä osoitteesta. Viestin aiheena on Vaatimukset ja tiedot asianomistajan asemassa epäiltyyn törkeään petokseen (rikosilmoitusnumero).

– Jos epäröi saamansa viestin oikeellisuutta, voi soittaa esimerkiksi poliisilaitoksen vaihteeseen ja pyytää sieltä ohjausta talousrikostutkintaan, missä asia voidaan vielä erikseen vahvistaa, Laaksonen neuvoo.

Sähköpostit liittyvät Lounas-Suomen poliisin tutkimaan rahoitusyhtiö Blue Finance Suomi Oy:öön liittyvää törkeää rikosepäilyä. Esitutkinta liittyy G-sarjan osakkeisiin 1. tammikuuta 2021 alkaen. 

Poliisi tutkii asiaa törkeänä petoksena. Poliisi ei voi tässä vaiheessa kertoa tapauksesta yksityiskohtaisempia tietoja, jotta esitutkinta ei vaarannu. 

Lue myös: Kymmenientuhansien ihmisten tiedot löytyivät rikollisten listoilta, poliisi tiedottaa

Lue myös: Poliisi huolestui nuorten toiminnasta: "Voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön"

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat