Kuva: Shutterstock

Hau-Hau kevytrullista ei löytynyt syytä koirien neurologisille oireille

17.10.2024 16:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Tuotteista tehtiin yli 2000 lanoratorioanalyysiä.

Uutisoimme elokuussa Hau-Hau kevytrullien takaisinvedosta. Kevytrulliin kohdistui tuotevirhe-epäily, ja tuotteen epäiltiin aiheuttaneen koirille vakavia neurologisia oireita. Tuotteet lähetettiin laajoihin laboratoriotutkimuksiin, joiden tulokset ovat nyt valmistuneet.

Prima Pet Premium Oy tiedottaa, ettei laajoista laboratoriotutkimuksista löytynyt syytä koirien neurologisille oireille. Tuotteista tehtiin yli 2 000 laboratorioanalyysiä.

"Näytteistä ei todettu homemyrkkyjä, homeiden estoaineita tai muita torjunta-aineita. Kemiallisia yhdisteitä tutkittiin yhteensä satoja. Näytteistä tutkittiin myös sulfiitit, kloridi ja nitriitti sekä haitallisista mikrobeista salmonellat ja klostridit sekä hygieenisen laadun indikaattorina enterobakteerit. Tuloksissa ei ollut mitään normaalista poikkeavaa," tiedotteessa kerrotaan.

Yritys kertoi kuitenkin jo aiemmin korvaavansa yhtiön maahantuomista puruluista neurologisia oireita saaneiden lemmikkien eläinlääkärikulut. Tämä pätee edelleen. 

- Korvausten läpikäynti on aloitettu ja siihen arvioidaan menevän useampi viikko, Prima Pet Premiumin toimitusjohtaja Timo Pärssinen kommentoi.

- Olemme tehneet nyt kaiken voitavamme, jotta syy koirien neurologisiin oireisiin olisi saatu selville. Olen todella pahoillani siitä, että tuotevirhe-epäilylle ei saatu vahvistusta. Se on aiheuttanut lemmikinomistajille paljon huolta ja epätietoisuutta, Pärssinen sanoo.

Yritys on lopettanut yhteistyön puruluita valmistaneen kiinalaisen toimijan kanssa. Yrityksen tavoitteena on siirtää puruluiden tuotanto kokonaisuudessaan Eurooppaan.

Lisätietoa korvausehdoista ja takaisinvedetyistä tuotteista löydät Prima Pet Premiumin sivuilta.

Lue myös: Hau-Hau kevytrullien valmistaja korvaa lemmikkien eläinlääkärikulut: "Tällaista ei saisi tapahtua"

Lue myös: Jalapenosäilykkeistä löytyi lasinsiruja - tuotteita vedetään takaisin

Lue myös: Erä Somersbyn siidereitä vedetään takaisin - tuotteita tulee käsitellä varoen

Lähde: Prima Pet Premium Oy

Kilpailut

Uusimmat