Hyvä syy kilistellä: Samppanja parantaa muistia!

15.05.2013 11:15 - Rea Tallgren

Tutkijoiden mukaan tietyt samppanjan ainesosat olisivat omiaan auttamaan esimerkiksi alzheimerin tautia sairastavia.

Pinot noir ja Pinot meunier -rypäleitä sisältävillä samppanjoilla on havaittu olevan muistia parantava vaikutus. Samppanjan vaikutuksia testattiin rotilla ja niiden muisti parani radikaalisti kun niiden ruokaan lisättiin muutaman viikon ajan samppanjaa.

Tutkijoiden mukaan sama määrä ihmisillä olisi peräti kolme lasia samppanjaa päivässä. Koska se vaatisi jo aikamoista alkoholinkulutusta, lohduttavat tutkijat, että myös säännöllinen, mutta vähäisempi samppanjankulutus auttaa muistia.

Tutkijat myös toteavat jotain, joka varmasti saa muutkin kuin iäkkäät alzheimerpotilaat iloisiksi. 

- Mitä aiemmin samppanjan juomisen aloittaa varmuuden vuoksi, sitä parempi.

Samppanjan juomisella on jo aiemmin todettu olevan hyvä vaikutus sydämeen, joten syitä samppanjan nauttimiselle alkaa olla jo useita.

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat