Vadelma-aika on parhaimmillaan - 4 herkullista vaapukkareseptiä
Vadelma on herkullinen vitamiinipommi, joka kasvaa metsissä luonnonvaraisena villilajikkeena, mutta marjaa myös viljellään runsaasti ympäri Suomenmaan. Siten jokaisella suomalaisella on hyvät mahdollisuudet päästä nauttimaan tästä loppukesän maukkaasta marjasta, joka on muun muassa yksi kuningatarhillon perusraaka-aineista.
Jos olet käynyt keräämässä itsellesi vaapukoita tai ostanut kyseisiä herkkuja torikauppiaalta, kannattaa sinun testata jotakin seuraavista herkkuresepteistä, joissa tämä makea luonnonannin pääsee oikeuksiinsa:
Amerikkalainen kuningatarpiirakka
Tämä makeamarjapiirakka on parhaimmillaan vaniljajäätelön kanssa nautittuna. Ruisjauhot tuovat piiraaseen mukavasti suomalaista särmää.
Sitruunavalkosuklaa-vadelmajuustokakku
Kaurakeksipohja, tuorejuusto, sitruunavalkosuklaa ja vadelma ovat lumoava yhdistelmä.
Tämä kevyt herkku sulattaa taatusti muidenkin kuin vain painoaantarkkailevien sydämet.
Suklaa ja vadelma ovat kuin luodut toisilleen. Tämä herkullinen muffiniresepti todistaa asian - kokeile ja maista, jos et usko!
Lue myös: Metsästä purkkiin - näin onnistut hillojen teossa