Superterveellisen herkkupizzan pohja valmistetaan kukkakaalista - katso resepti
Superterveellinen kukkakaalipizza
1 pizza
Pohja:
1 kukkakaali
1 dl mozzarellaraastetta
0,5 dl parmesaanijuustoa raastettuna
0,5 tl oreganoa kuivattuna
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
(1 dl vettä kukkakaalin keittämiseen)
Täytteet oman maun mukaan
1. Pese ja kuivaa kukkakaali. Pilko kaali pieneksi. Lisää kukkakaalin palat tehosekoittimeen ja jauha hienoksi tai muussaa ne sauvasekoittimella.
2. Laita hienonnettu kukkakaali veden kanssa kattilaan. Keitä hetki, jotta kukkakaali pehmenee. Siivilöi vesi pois. Purista kukkakaalista vielä ylimääräinen vesi pois esimerkiksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Vettä irtoaa vielä aika paljon. Tarkoitus on saada kukkakaalista mahdollisimman kuivaa.
3. Riko kananmuna rakenne kulhossa. Lisää kukkakaali, juustoraaste ja mausteet. Sekoita haarukalla.
4. Kaavi taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista pohjaa uunin keskitasossa noin 30-40 minuuttia 200 asteessa.
5. Levitä sitten haluamasi täytteet ja paista uunissa niin kauan, että juusto saa vähän väriä. Noin kymmenen minuuttia riittää hyvin.
Jäitkö koukkuun kukkakaaliin? Kokeile myös herkullisen ja kevyen kukkakaalikeiton reseptiä täältä.