Kuva: Shutterstock

Mysteeri paisuu - Finnairin koneet lähtivät poikkeusreitille, mutta yhtiö ei kommentoi syytä

11.07.2024 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Yksiselitteistä vastausta ei ole löytynyt.

Finnairin lentoja reititettiin eilen keskiviikkona uudelleen iltapäivän aikana. Lennot pääsivät laskeutumaan ongelmitta, mutta Finnairin viestinnästä ei ole kommentoitu medialle, miksi koneet reititettiin uudelleen.

On kuitenkin myös viitteitä, että ilmatilassa olisi ollut venäläisiä koneita, joilla voi olla osuutta asiaan. Hampurista Helsinkiin eilen matkustanut  Jarmo Väisänen kommentoi Helsingin Sanomille, että koneessa kuulutettiin poikkeusreitin johtuvan venäläiskoneista. Myös toinen matkustaja samalta lennolta vahvistaa kuulleensa kuulutuksen.

Kommentteja tukee se, että muun muassa Saksan ja Latvian ilmavoimat havaitsivat kaksi venäläistä hävittäjää Itämeren yllä kansainvälisessä ilmatilassa. Maiden ilmavoimat ovat kertoneet havainnoistaan X-kanavillaan. Voit katsoa Saksan viranomaisten julkaisun alta tai täältä.

Fintrafficin vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Leena Huhtamaa puolestaan kommentoi Iltalehden haastattelussa, että taivaalla oli ukkospilviä, joiden vuoksi koneet olisi ohjattu sivumpaan. Hänen mukaansa venäläisiä koneita ei olisi väistetty.

– Lennonjohdon puolesta tämä on ollut ihan normaalia toimintaa. Siellä on ollut ukkospilviä, joita on sitten pyydetty kiertämään. Siinä mielessä on ollut uudelleenreititystä, mutta ei mitään poikkeuksellista lennonjohdon puolesta, Huhtamaa kommentoi Iltalehdelle.

Hän ei myöskään ota kantaa väitteeseen, jonka mukaan yksi uudelleen reititetyllä lennolla ollut matkustaja kertoi Helsingin Sanomille uudelleenreitityksen syynä olleen venäläiskoneet ilmatilassa.

– En tietysti osaa sanoa, millaisia asioita siellä on kuulutettu. Ilmavoimathan sitten kertoo, jos on kyse sellaisesta, että venäläiskoneita kierretään.

Lue myös: Finnair on valittu Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi jo neljättätoista kertaa

Lue myös: Useissa tuhoisissa onnettomuuksissa osallisena ollut lentokonevalmistaja Boeing tunnustaa petoksen

Lue myös: Turbulenssi aiheutti jälleen vakavan vaaratilanteen – kymmeniä loukkaantui

Lähteet: Helsingin Sanomat, Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat