Kuva: Shutterstock

Ensimmäinen iso lentoyhtiö on luopumassa ilmastotavoitteestaan

01.08.2024 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Lentoyhtiö perustelee ongelmia muun muassa kestävän polttoaineen puutteena.

Ensimmäinen suurista lentoyhtiöistä, Uuden-Seelannin Air New Zealand on ilmoittanut, ettei tule välttämättä pääsemään aiemmin asettamaansa ilmastotavoitteeseen.

Yhtiö oli aiemmin kertonut tavoitteekseen vähentää hiilidioksidipäästöjään 29 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Nyt se ei kuitenkaan enää näe välttämättä tavoitetta realistisena. Aiheesta uutisoi muun muassa The Guardian.

Koko lentoalan tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjään vuoteen 2050 mennessä, mutta aiemmin Air New Zealand asetti itselleen muita kunnianhimoisemman tavoitteen jo 2030-luvulle. Yhtiö tarkastelee tilannetta ja laskee nyt uudelleen, mikä voisi vallitsevissa olosuhteissa olla realistisempi tähtäin.

Kestävä polttoaine ja energiatehokkaammat koneet junnaavat paikallaan

Air New Zealand perustelee tavoitteen lykkääntymistä sillä, että uusien polttoainetehokkaampien koneiden sekä ekologisemman polttoaineen saatavuudessa on ollut maailmanlaajuisia haasteita, jotka saattavat hidastaa yhtiön tavoitteeseen.

Nykytilanteessa ollaan vielä melko kaukana siitä, että lentoyhtiöt käyttäisivät pelkästään kestävää polttoainetta, eikä ole takeita, että pelkästään kestävän polttoaineen käyttö olisi mahdollista ainakaan lähitulevaisuudessa, sillä matkustajamäärät lentoliikenteessä ovat niin massiivisia. 

Lue myös: Täysin sähköllä kulkeva lento voi olla pian täällä

Lue myös: Useissa tuhoisissa onnettomuuksissa osallisena ollut lentokonevalmistaja Boeing tunnustaa petoksen

Lue myös: Tiesitkö, ettet välttämättä pääse lennolle, vaikka olisit ostanut lipun? Harva tietää "overbookingista"

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat