Kuva: Shutterstock

Kahdella miljoonalla suomalaisella on suosikkiartisti - katso, keitä fanitetaan

14.10.2024 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Teoston tutkimuksen mukaan suosikkiartistien kirjo on valtava.

Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n ja Teoston Musiikinkuuntelu Suomessa 2024 -tutkimuksen mukaan superfaneiksi Suomessa lukeutuu yli 50 000 ihmistä. Sen sijaan kahdella miljoonalla suomalaisella on oma erityinen suosikkiartistinsa, tiedotteessa todetaan.

Tutkimuksen mukaan useimmin mainuttuja suosikkiartisteja ova esimerkiksi Haloo Helsinki, CostiBehm, Coldplay, Taylor Swift, Rammstein, Kaija Koo ja Juha Tapio.

Superfanitus painottuu usein nuorempiin ikäluokkiin, mutta kovia faneja löytyy kuitenkin kaikista ikäluokista. Superfanit ovat heitä, jotka kuuluvat esimerkiksi maksulliseen artistia seuraavaan yhteisöön tai hankkivat faneille myytäviä erikoislippuja. 

- Superfanit osoittavat poikkeuksellisen suurta omistautumista ja intohimoa artistia tai bändiä kohtaan. He saattavat matkustaa pitkiä matkoja nähdäkseen suosikkiartistinsa esiintyvän, kerätä laajasti fanituotteita ja osallistua aktiivisesti faniyhteisöihin sosiaalisessa mediassa, johtava tutkija Kari Tervonen Omnicom Media Groupista kertoo tiedotteessa.

Tutkimuksen mukaan suomenkielinen pop on selvästi suosituin musiikkityyli Suomessa. 

- Popin valta-asema Suomen isoimpana musiikkigenrenä pysyy selvänä. Eri ikäryhmien kohdalla nuorimmasta vanhimpaan rap-pop-rock-iskelmä-ikäjana on selkeä: nuorimmat pitävät hiphopista ja rapista, keski-ikäiset rockista ja vanhimmat iskelmästä. Pop on suosittua kaikenikäisten joukossa, mutta painottuu loivasti nuorempiin ikäluokkiin, Tervonen analysoi.

Elokuussa 2024 tehtyyn tutkimukseen vastasi yli tuhat 13–75-vuotiasta suomalaista.

Lue myös: Loppuvuoden upein rap-juhla järjestetään itsenäisyyspäivänä: 'Toiveena monivuotinen perinne'

Lue myös: Maailman rikkaimman naismuusikon haltija vaihtui - suosittu kiertue teki historiallisen ennätyksen

Lähde: Teosto

Kilpailut

Uusimmat