Totta vai tarua? Älä usko sokeasti totuuksina pidettyihin ruokailumyytteihin
Osa ihmisistä saattaa luulla, että he syövät terveellisesti, vaikka totuus olisikin ihan muuta. Kauppojen kevyttuotteet ovat yleensä täynnä keinotekoisia aineita, jotka eivät ole terveydelle hyväksi. Siksi kannattaakin pysyä luonnollisissa raaka-aineissa.
Zoomin.tv kertoo neljä ruokamyyttiä, joihin jotkut saattavat edelleen uskoa. Myytit ovat suomennettu alle:
Tyydyttyneet rasvat ovat pahoja
Vähärasvaiset tuotteet ovat täynnä sokeria, jotta niissä olisi makua. Luonnollinen rasva on terveellisempää kuin erilaiset lisäaineet. Esimerkiksi lihan oma rasva on parempi vaihtoehto kuin vähärasvaiseen lihaan lisätyt aineet.
Sokerittomat tuotteet ovat terveellisiä
Sokerin käyttöä kannattaa vähentää, mutta tärkeämpää on se, minkälaisia sokereita tulee syötyä. Makeutusaineita ei kannata käyttää. Keinotekoisia makeutusaineita löytyy muun muassa sokerittomista tuotteista. Hedelmäsokeri on paljon parempaa kuin keinotekoiset aineet.
Margariini on parempaa terveydelle kuin voi
Voi on paremman makuista kuin margariini ja se on myös terveydelle parempaa. Margariini voi nostaa sydäntauteihin sairastumisen riskiä.
Hedelmämehut ovat terveellisiä
Monet hedelmämehut eivät edes sisällä oikeaa hedelmää, vaan ne ovat yleensä vain maustettua sokerista vettä. Mehujen sijaan kannattaa juoda vettä.
Lue myös: 8 terveellisenä pitämääsi tuotetta, jotka tekevät kropallesi kaikkea muuta kuin hyvää