Kuva: MTV

Suomalaisessa uutuussarjassa tuntematon vihollinen hyökkää: 'Toivomme, että herättää keskustelua'

19.09.2024 19:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Konflikti on MTV:n alkuperäissarja, jonka ohjaajana toimii Aku Louhimies.

MTV:llä alkaa syksyllä uusi draamasarja Konflikti, jonka tarina on erittäin ajankohtainen. Sarjassa tuntematon vihollinen hyökkää pieneen rannikkokaupunkiin suomalaisten valmistautuessa juhannuksen viettoon. Samaan aikaan vasta valittu presidentti Linnea Saaristo löytää itsensä mahdottoman ääreltä. Miehitetyllä alueella on presidentti Saariston perhettä, joten edessä on armoton tasapainottelu kansallisen turvallisuuden ja henkilökohtaisen menetyksen välillä.

Sarjaa tähdittää suuri joukko suomalaisia tähtinäyttelijöitä. Mukana ovat muun muassa Pirkka-Pekka Petelius, Salah Isse Mohamed, Jukka Puotila, Matti Ristinen, Elias Gould, Reetta Ylä-Rautio, Aleksi Kaukamo, Leo Sjöman sekä Samuli Vauramo.

Suomalaisten lisäksi mukana on myös kansainvälisiä nimiä, kuten Dylan SmithNadia Forde sekä Larry Lamb.

Kuusiosaisen sarjan ohjauksesta vastaa Aku Louhimies. Sen käsikirjoituksesta vastaavat Louhimiehen lisäksi Andrei Alén, Helena Immonen ja Jari Olavi Rantala.

- Toivomme, että Konflikti on tarina, joka herättää keskustelua. Kun aloitimme projektin, emme osanneet aavistaa, kuinka ajankohtaiseksi tarina lopulta muodostuisi, kertoo Alén tiedotteessa.

Samoilla linjoilla on MTV:n Commissions & Content Development Manager Janne Vakio.

- Konflikti on MTV:n kansainvälisen tason suurtuotanto ja 2000-luvun suurin suomalainen tv-draama. Aku Louhimiehen Tuntemattoman sotilaan jälkeen yleisö on odottanut pitkään Konfliktin kaltaista sarjaa. Konflikti tarjoaa poikkeuksellisen realistisen kuvauksen rohkeudesta, sisusta ja suomalaisesta mielenmaisemasta sodan varjostamassa Euroopassa, hän sanoo.

Konflikti nähdään MTV:llä 30. marraskuuta alkaen.

Lue myös: Supersuosittu suomalaissarja saa jatkoa - keskiössä jälleen katoamismysteeri

Kilpailut

Uusimmat