Kuva: Shutterstock

Uusi seikkailureality vie toisilleen tuntemattomat rankalle vaellukselle - tarjolla huima voittopotti

08.10.2024 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Sarja on katsottavissa ensi keväänä.

Suomen televisioon saadaan ensi vuonna uusi seikkailureality, The Summit. Sarjassa 14 toisilleen tuntematonta suomalaista lähtee 15 päivän rankalle vaellukselle kohti norjalaisen Stetinden-vuoren huippua, kerrotaan MTV:n tiedotteessa.

Jokainen osallistuja kantaa mukanaan osuuttaan 150 000 euron voittopotista. Se summa, jonka he lopulta saavat vuoren huipulle saakka, on heidän.

Kauniiden maisemien värittämä reitti pitää sisällään haastavaa maastoa. Kilpailijoita koetellaankin sekä fyysisesti että henkisesti.

Pelkkä kova kunto tai erätaidot ei auta ketään huipulle, vaan mukana pysyäkseen jokaisen pitää laittaa myös sosiaaliset taitonsa ja kykynsä peliin. Jos joku kilpailijoista luovuttaa, hänen rahansa menetetään voittopotista.

- The Summitin suosio maailmalla on ollut vaikuttavaa, eikä ihme, sillä sarja on täynnä koukuttavaa tunnetta ja actionia. Norjan vuoristomaisemat luovat huikeat puitteet The Summit Suomen jännittäville käänteille. On myös virkistävää tuoda uusi kilpailureality, jonka päähenkilöinä nähdään tavallisia, persoonallisia suomalaisia. Katsojille sarja tarjoaa paljon uutta; pelkästään tavoiteltava voittopotti on genressään aivan ylivoimainen, 150 000 euroa, kertoo Hanna Kortti, Head of Commissions & Programming MTV:ltä.

Formaatti on tehty alunperin Australiassa. Sarjasta on tehty omat versiot myös Norjassa ja Hollannissa. Suomen televisioon sarja saapuu vuonna 2025.

Lue myös: Supersuosittu suomalaissarja saa jatkoa - keskiössä jälleen katoamismysteeri

Kilpailut

Uusimmat