Kansainvälisen lehdistön katseet kääntyneet Suomeen: Maailman parhaat kokit kohtaavat Lapissa

03.09.2010 12:19 -

Maailman huippukokit ja ruokatoimittajat nähdään Suomessa tänään. Tilaisuus on ennennäkemätön ja tuskin tulee toistumaankaan.

Kyseessä on Cook it Raw -kokkitapahtuma, joka kokoaa maailman huippukokit Lappiin. Suomea edustaa Hans Välimäki. Ensin kokeilla on edessään kansainvälinen lehdistötilaisuus Helsingissä, jonka jälkeen he lähtevät yöjunalla Lappiin.

Todelliset tähdet kokeilevat siis Levillä rajojaan ja osaamistaan. Kokit hakevat itse raaka-aineet ruuanlaittoon luonnosta.

Cook it RAW: Into the Wild -ryhmä koostuu Puolivirallista ruokaa -blogin mukaan seuraavista kokeista:

1. Albert Adrià (El Bulli, Roses, Espanja - World's 50 Best Restaurants sija 2)
2. Inaki Aizpitarte (Le Chateaubriand, Pariisi - World's 50 Best Restaurants, sija 11)
3. Fredrik Andersson (Mistral, Tukholma - 1 Michelin *).
4. Alex Atala (D.O.M., Saô Paulo, Brasilia - World's 50 Best Restaurants sija 18)
5. Pascal Barbot (L'Astrance, Pariisi - World's 50 Best Restaurants sija 16)
6. Claude Bosi (Hibiscus, Lontoo - World's 50 Best Restaurants sija 49)
7. Massimo Bottura (La Francescana, Modena, Italia -World's 50 Best Restaurants sija 6)
8. Dave Chang (Momofuku, New York - World's 50 Best Restaurants sija 26)
9. Quique Dacosta (Quique Dacosta, Denia, Espanja - World's 100 Best Restaurants sija 70)
10. Yoshiro Narisawa (Les Créations de Narisawa, Tokyo - World's 50 Best Restaurants sija 24)
11. Magnus Nilsson (Fäviken Magasinet, Järpen, Ruotsi)
12. Petter Nilsson (La Gazzetta, Pariisi - World's 100 Best Restaurants sija 80)
13. Daniel Patterson (Coï, San Francisco - 2 Michelin **)
14. Rene Redzepi (Noma, Kööpenhamina - World's 50 Best Restaurants sija 1)
15. Davide Scabin (Combal.0, Turin - World's 50 Best Restaurants sija 35)
16. Hans Välimäki (Chez Dominique, Helsinki - World's 50 Best Restaurants sija 23)

Tätä huimaa ennennäkemätöntä tapahtumaa seuraa joukko kansainvälistä lehdistöä.
Mukana on muun muassa Time Magazine Yhdysvalloista, Huffington Post Yhdysvalloista, Apicius Italiasta, Repubblica Italiasta. Figaro Ranskasta, GQ Ranskasta, Japan Times, Prazeres da Mesa Brasiliasta, Mat & Vänner Ruotsista ja Comer y Beber Belgiasta. Tämä on siis mahtava mahdollisuus Suomelle esitellä kaunista luontoaan ja mahdollisuuksiaan.

Lisää tapahtumasta: www.cookitraw.org

Lähde: Puolivirallista ruokaa

Kilpailut

Uusimmat