Oletko lisännyt kananmunien keitinveteen leivinjauhetta? Kannattaisi

27.08.2015 19:15 - Pauliina Jokinen

Kananmunien kuoriminen voi toisinaan olla äärimmäisen raivostuttavaa puuhaa.

Kananmunan kuoriminen saattaa saada rankan päivän tuntumaan entistäkin rankemmalta, mikäli helppo homma osoittautuu epätoivoiseksi.

Tutkija Harold McGeen mukaan ärsyttävää operaatiota voi helpotta pienellä kikalla: lisäämällä munien keitinveteen puoli teelusikallista leivinjauhetta.

McGeen mukaan kananmunankuorien irtoaminen riippuu kuorien pH-pitoisuudesta. Leivinjauheen lisääminen keitinveteen vaikuttaa arvoon ja tekee kuorista helpommin irtoavia.

Kerroimme aiemmin myös, miten kananmunan saa rikottua yhdellä kädellä.

Lue myös: Kananmunien paisto helpottuu kertaheitolla muffinssipellillä

Lähde: Tastingtable

Kilpailut

Uusimmat