Minä 2.0 blogi: Herkuttelua tonnikalapizzalla

18.11.2016 11:05 - Anssi Honkanen

En ole ikinä ollut hyvä kokkailemaan, mutta on yksi ruoka, jossa olen keskivertokotikokkia parempi, nimittäin pizza.

Innostukseni pizzan tekemiseen on peräisin isältäni, joka on aina suhtautunut tähän italialaiseen herkkuun suurella intohimolla. Meidän perheessä on aina korostettu pohjan koostumusta. Joskus sukulaisten pizzakesteillä on lautaselle lätkähtänyt pullapohjainen enemmän piirakkaa muistuttava pizzan kuvatus, jonka makua hallitsee enemmän pohja kuin täytteet. Itse olen nähnyt kovasti vaivaa oikeanlaisen pohjan valmistamiseen, ja toistaiseksi paras pohja on valmistunut huippukokki Hans Välimäen ohjeella.

- 3 dl vettä
- n 9-10 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 0,5dl oliiviöljyä
- 1pkt kuivahiivaa

Hyvä pizzapohja on ohueksi kaulittu, eikä täytteitä saa olla liikaa ( Pohja jää muuten löysäksi ). Kannattaa myös paistaa pizzaa ensin uunin alatasossa ja viimeiset viisi minuuttia ylimmällä tasolla. Täytteiden järjestys on myös olennainen osa lopullista makukokemusta. Ensin itse tehty tomaattikastike, siihen päälle mozzarellajuusto ja sitten vapaavalintaiset täytteet. ja kaiken päälle vielä ohut kerros juustoa. Olen viimeaikoina alkanut suosimaan tonnikalaa täytteenä. Erityisen toimivaksi olen kokenut John Westin non drip tonnikalan, joka on siis purkissaan ilman lientä. Kokonaisuuden kruunaa pistaasipähkinät, jotka veitsellä pilkottuna tuo mukavan pikantin lisän kokonaisuuteen. Suosittelen kokeilemaan.

Kilpailut

Uusimmat