Yllätä ystävät marinoidulla kuhalla - katso helppo resepti ja opastusvideo

22.06.2016 15:03 - Mikko Räsänen

Marinoitu kuha syntyy helposti. Herkullinen lopputulos yllättää.

Jos ei ole tottunut käyttämään kalaa raaka-aineena voi kynnys kalan ostamiseen olla turhaan liian korkea. Gourmet-tason kalaruoka syntyy nimittäin parhaimmillaan todella helposti. Hyvä esimerkki on marinoitu kuha, joka hyvin paistettuna muuttuu ravintolatason herkuksi. 

Mikään pikaruoka marinoitu kuha ei ole, sillä kalalle pitää jättää muutama tunti aikaa marinoitua kunnolla. Odotus palkitaan viimeistään siinä vaiheessa, kun saa marinoidut kuhafileet.

Katso reseptivideo alta.

Marinoitu kuha

1. valkosipulinkynsi
200ml extra virgin -oliiviöljyä
1rl viinietikkaa
400g kuhafileitä
1tl kokonaisia mustapippureita
1/4 sipuli
tuoretta persiljaa
suolaa

Tee näin:

1. Pilko sipuli, persilja ja valkosipuli.
2. Lisää niiden sekaan oliiviöljy ja viinietikka sekä suola ja pippurit.
3. Sekoita ainekset marinadiksi.
4. Lisää pilkotut kuhafileet ja kieritä ne huolellisesti marinadiin
5. Jätä fileet marinadiin kahdeksi tunniksi, että maut ehtivät imeytyä kalaan hyvin
6. Paista kala varovasti miedolla tai kohtalaisella lämmöllä kunnes se on kypsynyt tasaisesti. 

Marinoidut kuhafileet voi kypsentää myös grillissä esimerkiksi vartaissa.

Lue myös: Tonnikalahampurilainen syntyy helposti - katso nopea resepti

Kilpailut

Uusimmat